V - kullet

Al-Dahná's Vitae Victoria - Livets Seier
Kennel Al-Dahná's Vitae Victoria, eller Victoria, ble født som valp nummer 9, klokken 2 om morgenen, den 6 mai 2008. Hun er den eneste overlevende valpen av et kull på 12. Resten av hennes kull-søsken døde av en infeksjon de fikk fra melken til moren. Victoria ble også meget syk, og ble, av veterinæren, gitt veldig liten sjanse til å overleve. Men hun er sta som et esel og det har vel vært en av årsakene til at hun overlevde. Victoria vil bli beholdt av Torill Knudsen, eid av Torill & Knudsen, Liz Millward og Alf H. Refsum og vokse opp sammen med moren Sasha, og resten av flokken hos Kennel Al-Dahná.
Victoria, om hun overlever, kommer sikkert til å bli den mest bortskjemte hunden i flokken hos Kennel Al-Dahná. Hun vil på en måte kanskje bli en maskott for Afghanere i Norge, men helt sikker for Kennel Al-Dahná. Miljøet har, på tross av personlige motsetninger, stått samlet i støtten for henne mens tragedien utspant seg her hos oss. Denne støtten var med på å hjelpe oss å holde motet oppe under en kritisk periode her hos oss.
Foreldre
Foreldrene til Victoria er Alouann Fame N Fortune (Harvey) og Al-Dahná's Rakhsha (Sasha) som er to utrolig typelike afghansk mynder fra forskjellige linjer. Linjene inneholder hver for seg mange veldig bra hunder. Bare ta en titt på stamtavlen til Victoria nederst på siden, eller utforsk hundene på Afghan Hound Pedigree Databasen. Vi har også egne sider om Harvey og Sasha.
afghansk mynde Alouann Fame N Fortune (Harvey)
afghansk mynde Al-Dahná's Rakhsha (Sasha)
Alouann Fame N Fortune (Harvey)
Al-Dahná's Rakhsha (Sasha)
Bilder av Victoria
Victoria bor for tiden hos Barbro, som har våket over henne døgnet rundt. Dette fordi hun ikke får lov til å være i nærhet av moren, Sasha, før alle betennelsene er borte. Victoria veide 330g da hun ble født og gylden (lys) med sort maske, sorte ører og sort hale. Hun har nå lagt godt på seg, og spiser godt. Hun er veldig grådig og må begrenses i matinntaket.
afghansk mynde Al-Dahná's Vitae Victoria
Al-Dahná's Vitae Victoria med Barbro
Victoria har en lang fin nakke, et nydelig hode og kraftige ben. Hun har allerede en korrekt fin krumning på snuten. Hun er ikke den beste av valpene som ble født, og selfølgelig vil en alltid spekulere i hva som gikk bort, men hun er den vi har igjen. Hun har allerede fått trener og handler, så den siden av hennes liv er godt tatt vare på.
afghansk mynde Al-Dahná's Vitae Victoria
afghansk mynde Al-Dahná's Vitae Victoria
Victoria har lang fin nakke...
...og kraftige ben
Det er deilig å ha en venn å krype opp til, selv om han ikke sier eller gjør så veldig mye. Koseløven fikk hun som erstattning for hennes kullsøsken som forsvant. Den hjelper litt mot ensomheten som oppstod da kullsøsknene forsvant.
afghansk mynde Al-Dahná's Vitae Victoria
afghansk mynde Al-Dahná's Vitae Victoria
Victoria og løven I
Victoria og løven II
Videoen nedenfor ble tatt rett før valpene og Sasha ble synlige syke. Victoria ligger et eller annet sted i haugen av søsken som tatt vare på av Sasha. Denne vidoen kan ikke spilles med lyd på når Sasha er i rommet fordi da begynner hun helt fortvilet å lete etter valpene.
Stamtavlen til Al-Dahná's Vitae Victoria